İlk kez yayımlandığı 1983’ten günümüze defalarca baskı yapmış ve okurla kurduğu yapıcı ilişkiyi kanıtlamış olan bu kitabında Engin Geçtan insan olmanın ikilemini şöyle anlatır: "Çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir. İnsan eskisinden çok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir.
Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar. İleri geri hareket ederek sonunda dikenlerini batırmadan birbirlerini ısıtabilecekleri en uygun uzaklığı bulurlar." Son yirmi yılın dünyasındaki sosyal ve maddi değişimler düşünülürse, kirpilerin birbirine daha da çok ihtiyaç duyduğunu, her kirpinin bu ikilem karşısında kendi cevabını bulması gerektiğini, tam da bu yüzden İnsan Olmak’ın bugün daha da güncel olduğunu söyleyebiliriz.
Engin Geçtan 12 Ocak 1932 yılında İzmir’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Psikoloji ve Nöroloji alanlarında New York ve Columbia Üniversitelerinde 5 yıl uzmanlık eğitimi al...
İnsan ve toplum üzerine yazılan harika bir eser. Mutlaka okumalı ve okutmalısınız. Keyifli okumalar dilerim.
İnsanı kendi ile yüzleştiren bir kitap gayet güzel.
İnsan Olmak neyi neden yaptığımızı anlamamıza yardımcı olan bir kitap. Bence herkes bu kitabı okumalı.
Okuyun ve okutun söylenecek pek bir şey yok.
Rahmetli Engin hocanın 35 yıl önce yazdığı bu kitabı ileri görüşünü ortaya seren bir eseri bence İnsan Olmak. Çok fazla kalın bir kitap değil fakat sindirilerek okunmalıdır.
Sevgili Engin hoca ile ilk tanışmam İnsan Olmak kitabı sayesinde oldu. Bu kadar iyi bir uzmanın ve yazarın hayatımızdan ayrılması ne üzücüdür.
Nurlar içinde uyusun sevgili Geçtan. Büyük bir kayıp ama arkasında bıraktığı eserler oldukça büyük. İnsan Olmak kitabı hala çok satanlar listesinde yer alıyorsa çok fazla da konuşmamak lazım kitap üzerine.